Dezons Websites Logo
Content management systeem op een computer ter illustratie van CMS uitleg.

Wat is een CMS?

Inhoudsopgave

CMS is een afkorting voor content management systeem. Met deze software is het veel makkelijker voor je om de inhoud aan te passen van je website. Die hoeft via een CMS niet of erg weinig kennis te hebben van programmeren om een website te voorzien met nieuwe teksten, afbeeldingen of video’s.

Wat is content?

WordPress CMS

Een mooi voorbeeld van een content management systeem is WordPress, dat is wereldwijd de meest gebruikte CMS. Met goede redenen:

  • WordPress bied gemakkelijk beheer van de inhoud zoals teksten en afbeeldingen.
  • Uniek webdesign is ook geen probleem. Er wordt vaak gebruik gemaakt van goedkope templates maar dat is zeker niet nodig.
  • Ook in functionaliteit zijn er weinig limieten, het automatiseren van een webshop hoort ook binnen de mogelijkheden van WordPress en de plugins.
  • WordPress websites zijn an sich al beter vindbaar in Google dan een Wix of Shopify website door de structuur die het bied.
  • Er zijn regelmatig updates voor problemen en beveiliging. Dit komt onder andere doordat het wereldwijd en openbaar verbeterd wordt.

Wij kunnen eigenlijk alles maken in WordPress, lees hier meer over onze mogelijkheden en bekijk onze tarieven hier.

Custom CMS

Wij zijn fan van WordPress zoals je misschien al hebt gezien, maar we schrikken niet van (custom) maatwerk CMS oplossingen waar dat nodig is. De meeste websites kunnen prima op WordPress draaien, tenzij je erg groot of complex iets wil bereiken. Daarnaast wordt WordPress veel regelmatiger van beveiligingsupdates voorzien en is het voor gebruikers van een zelfgemaakte CMS lastiger (lees: duurder) om een website mee te nemen naar een andere webbeheerder of webdesigner.

Terug naar boven

Inhoudsopgave